joint, rațiune și putere

Povestea cărții  joint, rațiune și putere

Dedic acest roman tuturor oamenilor frumoși pe care am avut bucuria să-i cunosc pe site-ul Bocancul Literar, acolo unde a luat naștere povestea Eliei și a lui Mihnea. Mulțumesc scriitorilor Sorin Teodoriu, Emila Dănescu, Ștefan Ciobanu, Alexandru Biantropol, Victor Marinescu, Raluca Neagu, Catia Maxim etc.
Cum a început povestea romanului ,,Joint, rațiune și putere”? Simplu, pe bocanc.
Vă întrebați desigur ce legătură are scrisul cu bocancul. Nu este unul obișnuit, ci un Bocanc Literar, site-ul unde am cunoscut cei mai frumoși oameni din viața mea, dar și cei mai aprigi. Acolo am început abc-ul în folosirea condeiului, în ianuarie 2010. Observațiile dure m-au ambiționat și au avut rolul de a-mi dori să vreau mai mult, din ce în ce mai mult de la mine.
Simțeam că pot, îmi doream ca acelor oameni să le placă ce scriu. Nu știu în ce măsură am reușit acest lucru.
Povestea cărții a început la sfârșitul lunii iunie a lui 2011. Există o rubrică ,,Texte Interactive” unde un autor invita unul sau mai mulți useri să participe în scris la povestea inițiată de el.
Nu se cunoștea identitatea scriitorilor, aici era frumusețea. Doar cei care acceptau provocarea și adminii știau numele participanților. Astfel încât ,,jucătorii” figurau pe pagină purtând misterios numele de Autor 1, Autor2, Autor 3. Textele văzute de alți cititori erau comentate. Tot timpul existau controverse. Nu este ușor să te mulezi pe un text început de altcineva, păstrându-ți propria amprentă.
Nu știu ce intenționam să fac cu personajele, știu doar că nu mă puteam opri din scris, că cei doi oameni speciali îmi ridicau mingea la fileu, inventând mereu alte și alte situații. Totul se derula ca un film. A fost un experiment care s-a oprit, dar pe care eu l-am preluat pe cont propriu. Acolo s-au născut persoanjele importante ale romanului- doctorul Ics, poetul Victor Marinescu și drăcosul Mihnea, jurnalistul care figura sub pseudonimul Alexandru Biantropol.
A fost o provocare să continui povestea pe care nu reușeam să o finalizez dacă nu ar fi existat alți prieteni care să mă susțină și să mă încurajeze în acest proiect , prieteni precum scriitorii Teodora Anghel, Valeriu DG Barbu, Catia Maxim și Raluca Neagu. Am învățat de la ei că uneori visul poate deveni realitate. Și iată-mă debutând cu romanul ,,Joint, rațiune și putere”.
Vă mulțumesc tuturor și vă doresc lectură plăcută!
Teodoriu Sorin, Raluca Neagu, Catia Maxim, Valeriu Dg Barbu, Victor Marinescu, Theo Anghel

Lasă un comentariu