ciocolată cu lămâie

Editura Vocativ anunță publicarea unui nou volum de texte, autor Valeriu DG Barbu, postfața Liviu Ofileanu. Acest volum cuprinde texte de exercițiu literar pe care le-ați putea bănui  …poezie. Despre autor și acest volum, Liviu Ofileanu scrie pe coperta patru  astfel:

,,Arzând etapele formării în volumele anterioare, unde miza pe reverii și revolte romantice decelau orice subiect ritualizând o sensibilitate inflamată, Valeriu Dg Barbu revine cu un volum aerisit și mai convingător decât precedentele datorită mutației stilistice și, probabil, o consecință a lecturilor de ultimă oră. Fără a mai reface structuri desuete, fără să mai construiască epitete bizare și gesticulații febrile, el reușește să-și profileze originalitatea prin estetizarea sintaxei până în marginea expresioniștilor.

Tratând cu predilecție motive existențiale, peisajul contemporan destul de blurat cu vicisitudinile lui, el experimentează poemul-scenetă și limitele proprii, decomplexat și coroziv. Deși este încă frământat de îndoieli propice juxtapunerilor atent supravegheate, în registrul solemn sau în cel ironic, hipersenzitivul Valeriu Dg Barbu devine un poet vizibil debarcând o poezie extrasă din croiala atmosferei optzeciste, spre a se livra unui minimalism bine-temperat de sorginte douămiistă.,,

Liviu Ofileanu
Lansarea cărții are loc în absența autorului, sâmbătă 13 Iunie 2015, oerele 18.00, în cadrul Serilor Literare Vocativ, la Tonka Soul Cafe (str. Biserica Amzei nr. 19, București) împreună cu două mari realizări editoriale: ..carTe diem,, o colecție de poezie contemporană curpinzând 24 de autori și cartea poetului Darie Lăzărescu, ,,Colivie pentru licurici și greieri,, Iar apoi, o lansare la Roma, în cadrul Cenaclului de la Roma, sâmbătă 27 Iunie 2015.

Lasă un comentariu